Home   Geen categorie   Herstellingen tenten en Blokhut

Herstellingen tenten en Blokhut

Project

Met de scouts zijn we steeds opzoek naar manieren om onze werking te optimaliseren. Daarom willen we investeren in de herstelling van een aantal van onze tenten en de Blokhut. Deze tenten kunnen gebruikt worden op kamp, weekend en evenementen van onze scouts. Hierdoor worden deze evenementen goedkoper en worden we minder afhankelijk van derden voor het huren van materiaal. De Blokhut is al een aantal jaren oud en kan wel een aantal opfrissingswerken gebruiken, zo verzekeren we dat de volgende generaties ook kunnen genieten van dit lokaal. We willen dit alles financieren met giften, hiervoor rekenen we op jullie vrijgevigheid en kunnen we de opbrengsten van de andere evenementen gebruiken voor onze jaarlijkse werking, zodat de kinderen een geweldige tijd kunnen beleven op de scouts.

Hoe werkt het?

Dankzij de hulp van Scouts en Gidsen Vlaanderen kunnen we giften fiscaal aftrekbaar maken. Dat betekent dat je in eerste instantie een overschrijving doet naar Scouts en Gidsen Vlaanderen. Indien je doorheen een kalenderjaar minstens € 40 schenkt, is jouw totaalbedrag fiscaal aftrekbaar. Je moet die bijdrage niet in 1 keer storten, dit kan gespreid over het hele kalenderjaar. De belastingvermindering bedraagt in 2021 45% van het werkelijk gestorte en op het attest vermelde bedrag. In de maand maart van het daaropvolgende kalenderjaar ontvang je een fiscaal attest. Jouw gift(en) kan je dan onder een aparte code ingeven op uw belastingbrief. Deze code wordt vermeld op de brief die u van Scouts en Gidsen Vlaanderen krijgt.

We geven een voorbeeld:

Je doet in 2021 een gift van € 100. Omdat je meer dan € 40 schenkt, is deze gift fiscaal aftrekbaar. Hierdoor krijg je in 2022 via een belastingvermindering een teruggave van € 45. Deze gift kost je dus slechts € 55, maar de scouts ontvangt € 100.

• Fiscaal aftrekbaar vanaf € 40/kalenderjaar.
  • Storten op rekeningnummer BE55 4096 5041 4144 van Scouts en Gidsen Vlaanderen met mededeling: gift FAG 5-418 Tenten en Lokalen Augustinus
  • In de maand maart van het daaropvolgende kalenderjaar ontvang je een fiscaal attest.
  • Indien je vragen hebt in verband met dit project kan je ons steeds bereiken op het nummer 0486/73.81.79