Home   Kapoenen

Kapoenen

DE KAPOENEN zijn onze jongste leden.
Jongens van 6 tot 8 jaar kunnen elke zondag van 14.00u tot 17.30u naar hartelust komen ravotten. We spelen spelletjes binnen en buiten, knutselen, maken avontuurlijke tochten, uitstapjes, we doen enkele weekends per jaar (Kerstmis, Pasen). Wij gaan zelfs 5 ganse dagen op kamp met de tent ! Dan vertrekken we samen met de andere takken, maar na vijf vermoeiende dagen keren we terug naar onze oudertjes die ons niet zo lang kunnen missen.

Bij de kapoenen wordt de nadruk vooral op ‘spelen’ gelegd, leren omgaan met de andere kapoentjes en leiders. We proberen de spelen zo creatief mogelijk aan te pakken en werken dus dikwijls in thema’s (bv. sprookjes, tv-series, strips, etc.) of met verkleedpartijen. Van schminken met vingerverf tot tochten waarbij we tot aan onze knieën in de modder zakken!

Nieuwe leden zijn steeds welkom (en anders dan bij vele verenigingen: niet alleen bij de aanvang van een nieuw scoutsjaar in september maar dus ook TIJDENS het jaar). Ken je al enkele kapoentjes? Des te beter, maar ken je nog niemand, geen probleem… bij ons ben je altijd welkom en wees er maar zeker van dat je snel vele vriendjes erbij zal hebben!

Wil je meer inlichtingen of wil je lid worden? Neem dan contact op met een leider van de tak of eventueel via de groepsleider.

GEBED:

Kapoenewiezewoezewiezeflanflanfloeze krik krak open
Heer, ik ben blij kapoen te zijn en ik wel mijn best doen voor iedereen!

Nieuws over de Kapoenen