Home   Groep   Wil je lid worden?

Wil je lid worden?

Waar staat scouting voor? Hoe zijn we georganiseerd? Waarom zijn uw zonen bij ons in uitstekende handen? Als ouder van een toekomstige scout zit je vast met veel vragen. De antwoorden proberen wij hier te bundelen en je de weg te wijzen in onze website.

Zo ook in ‘ De kleine gids ‘.

Klein van omvang maar groot van inhoud! Voor de ouders is dit een ideale kennismaking met Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het geeft beknopt weer wie we zijn en wat we doen.

Wanneer kan je lid worden?

Vanaf september stromen de nieuwe kapoenen toe in alle groepen. Over de beginleeftijd van kapoenen bestaat er binnen de beweging een algemene regel. Die luidt dat “een kind kan aansluiten bij de kapoenen als hij of zij 6 jaar wordt vóór 1 januari van het lopende werkjaar ofwel in het eerste leerjaar zit”.

Voor het schooljaar/scouts- en gidsenjaar 2013-2014 betekent dat dat kinderen kunnen aansluiten die geboren zijn voor 31 december 2007 ofwel  jongere kinderen die al in het eerste leerjaar zitten.

Ben je al wat ouder? Geen probleem, via de onze Takken pagina vind je jouw perfecte groep!

Hoe zit het met het uniform?

Met het dragen van het uniform toon je dat je scout bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het uniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijk te veruiterlijken en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Meer info vind je op onze uniform pagina

Wat kost een scoutsjaar?

Het lidgeld voor het werkjaar 2013-2014 bedraagt 27,70 EUR. Dit is de bijdrage die de groepen betalen aan Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Kosten voor bijvoorbeeld weekends, activiteiten en het kamp zullen door het jaar meegedeeld worden door de leiding.

Goed verzekerd?

Iedereen (zowel leiding als leden) die lidgeld betaalt bij Scouts en Gidsen Vlaanderen, is verzekerd via de standaardpolis: burgerlijke aansprakelijkheid/ lichamelijke ongevallen. Ook nemen we nog een aantal extra tijdelijke verzekeringen aan, naargelang de activiteiten door het jaar.
Alle lokalen van de groepen zijn ook standaard verzekerd via de lokalenpolis.

Moest je toch nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze groepsleiding of via het contactformulier.

• Calendar icon 19 september 2013
  • Category icon Groep